2009. február 17., kedd

Ucsó nap

Itt ülünk Paradise Cityben, az óriásfaluban, és várjuk a gépünket London felé, úgyhogy van időm leírni az utolsó napot (talán életünkben) Hawai'i-on.

Lost
A méregerős surf nazi-k és igen kevés alvás után viszongylag könnyen keltünk, én egy gyors óra alatt újracsomagoltam a cuccokat, és elindultunk nyugatra a North Shore-on Mokule‘ia Beach felé, mert ott forgatták a Lost első sorozatának tengerparti jeleneteit.
Hale'iwa épp útbaesett, úgyhogy vásárolgattunk még kicsit a "piac"-on, majd ettünk egy nagyon fini quesadillas-t (ha így írják) az egyik nyitott helyen. Norbi most evett életében először, és nagyon elégedett volt vele. A kajához ittunk egy Corona-t, és néztük közben a felhőbe burkolózó hegyeket. Na ez már kezdett emlékeztetni a nyugis hávájra...


Meglepően gyorsan megtaláltuk az ösvényt (utólag azért kiderült, hogy nem pontosan azt a helyet :), ahol ki lehetett jutni a partra, kikerülve az erdőket, legelőket, és lovaspóló pályákat:


A hely csodálatos. North Shore többi része is nagyon szép, csak itt megvan az a plusz, amire mindég es vágytam, amikor a hawai'i-i :) utat terveztük: az eső után összesen két ember volt egy kb. fél kilométeres partszakaszon: Norbi és én...

A part balra:


A part jobbra:


Most már értem, mit érezhettek a Lost szereplői, amikor itt voltak!


Gyorsan ki is kellett pihennem a traumát:


A szél mondjuk nagyon erősen fújt, és kb 10 percenként esett az eső is vízszintesen, úgy kb. 1. percig. Azért valahogy kibírtuk, ahogy az újdonsült kedvenc mondásom tartja: No rain - no rainbows! :)


A kocsihoz sétálás közben találkoztunk egy katonával, aki élt Guam-on egy ideig, és a felesége is odavalósi, de most már itt élnek. Mondott még érdekeseket, amikkel nem untatlak titeket.

Waimea Bay
Elindultunk visszafelé, és útbaejtettük Waimea Bay-t is, ami mellett már vagy 20-szor elmentünk (2 éve, meg idén is), csak mindég narancsszínű túrista-riadó volt, ezért sose mentünk le. Mint kiderült, rosszul tettük. Az öböl nagyon szép, hirtelen mélyülő, úgyhogy jól lehet hülyülni a kis vízben a hullámokkal, meg ott van egy kb. 8 méteres szikla, ahonnan lehet ugrálni... Ráadásul itt tartják évente az Eddie Aikau meghívásos versenyt, ami a világ leghíresebb nagyhullámos versenye (7 méteresnél kisebb hullámok esetén meg se tartják), így innen van az a video is, amit még indulás előtt töltöttem fel.
A tábla szövege: "Hazárdos kondíciók :) Ne menjen túl ezen a ponton!"


Nyilván nem is mentünk...


Norbi ugrani készül, alatta szörnyű félelmetes hullámok tornyosulnak:


Huszonéves koromban ugrottam utoljára, úgyhogy egy kicsit paráztam ;)


Akar még többet látni? Lenyűgöző képeket? Hajmeresztő videókat? Látogasson el a képtárba, holnap! :)

Addig maradtunk ott, amíg a nap elkezdett lemenni, aztán elindultunk a sziget északkeleti részére, friss rákot enni. Egy ilyen helyet úgy kell elképzelni, hogy nagy, halastóhoz hasonló tavak vannak az út mentén, csak nem halak vannak bennük, hanem rákok. Nagy propellerekkel dúsítják oxigénnel a vizet, és nagy utánfutókat állítanak az út szélére, hogy lehessen enni a finom friss rákokat:

Ha valaki Lost-ot szokott nézni, annak itt van egy érdekes link a kocsiról ("a kocsi jó helyen van!")

Norbi életében először eszik garnélát, elég furcsa hatással van rá:


A nagy zabálás után visszamentünk Louise-hoz a cuccainkért, majd elindultunk Waikikibe végig a sziget keleti parján, a leghosszabb úton, hogy a lehető legtöbb idő menjen el vele, mert volt még hátra 12 óránk indulásig, szállásunk viszont meg nem.

3 megjegyzés:

  1. Holá, a Lost-os partszakasz nagyon tetszik,egyszer enis elmegyek majd oda:) nemkulonben tetszik a link a shrimp-es kocsihoz,hol talaltok Ti ennyi infot nem tudom,de nagyon erdekes volt olvasni a blogot,koszonjuk nekem nagyon tetszett.
    Cssz az IJ polot oda is elvitted?:)

    VálaszTörlés
  2. az az ugrás annyira durva, hogy én már a megnézésétől is berittyentettem! nemhogy onnan én egy tripla bukófordulós, leszúrt, csuka hasast előadjak... merthogy én max a hasas ugró versenyen indulhatnék.

    VálaszTörlés
  3. A Norbi és az elégedett szócskák egy mondatban???? Ráadásul nagyon?!! Te jó ég, én a régi Cssz-t akarom!! :-DDDD

    VálaszTörlés