2009. január 6., kedd

Best of Wipeouts at Eddie Aikau

Eddie Aikau volt a North Shore első hivatalos életmentője, egészen pontosan Waimeán volt az állomása. Sokak életét mentette meg viszonylag rövid pályafutása alatt, az utolsót két héttel azelőtt, hogy elinduljon egy felfedező útra, ami a polinézek vándorlásának útvonalát követte végig a szigetek között. Azonban a hajójuk felborult, és léket kapott, így ő a többieket hátrahagyva egyedül a szörfdeszkáján elindult segítségért Molokai irányába. Az összes többi ember megmenekült egy mentőakció segítségével, de őt sajnos soha nem találták meg.
Hősiességéről emlékezve szól a mondás: "Eddie would go" (azaz Eddie menne), amit előszeretettel nyomtatnak pólókra, matricákra, stb.

1985 óta minden évben megrendezik Waimeán a "Quiksilver Big Wave Invitational in Memory of Eddie Aikau" emlékversenyt. A verseny jelenleg is folyik, és még fog is, amikor mi odamegyünk, úgyhogy erősen bízom benne, hogy lesznek akkor elég nagy hullámok, hogy láthassuk a csodát.

A nagy hullámos versenyek egyik különösen szórakoztató, és néha eléggé halálos eseménye, amikor a szörfös valamit elront, és belepottyan a finom meleg vízbe (wipeout). Ilyenkor a hullám nyer. Azaz ő veszít. Ebből küldök egy csokrot a hetedik B-nek a Németvölgyibe, és mindenkinek, aki szereti:



3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó bejegyzés! Szórakoztató, és elgondolkodtató egyben. Nekem szvsz nagyon tetszett ;)

    VálaszTörlés
  2. hát még a komment milyen jó :)

    VálaszTörlés