2009. február 14., szombat

Péntek 13

Na, megittuk a koktélokat, holnap kelni kell, úgyhogy nem aljasodtunk le nagyon.
A mai nap: Péntek 13-hoz méltóan először lekéstük a gépet, amint leírtam, úgyhogy kellett vennünk egy másik jegyet, hogy átrepülhessünk O'ahura. Ez így is történt, megint a go! airlines-szal jöttünk, a stewardess szintén nagyon csinos volt, mint ahogy az előző is, de most Márk-ra volt rákattanva :) Úgy látszik, a go! erre specializálódott...
Aztán felvettük a kocsit, és irány a szörfösök paradicsoma: North Shore. Gondoltuk lerakjuk a kocsit, boogie-boardozunk (ugye az enyém is meglett végül) a Pipeline mellett, és aztán megszállunk valami ócsó putri hostelben egy napra. De a Sunset Beach-en odajött a zsaru hozzánk, és tájékoztatott, hogy semmiképp se hagyjunk egy wc papírt se a kocsiban, nemhogy az összes bőröndöt, mert akárhonnan figyelhetnek minket , és azonnal feltörik a kocsit, hogy metamfetamint (crystal meth) vegyenek belőle, a csúf, kopasz Hőkuszpókok. Sokat romlott a közbiztonság Hawai'i-on. :( Régebben még csak fű volt a környéken, mert az a hippis, és mert csak a gazdagok vehettek kokót, de a CM eltrejedésével ez már minden csórónak megadatik. Először a szülőket nyúlják le, majd a rokonokat, majd amikor hajléktalanok lesznek, mindenkit. Szép történet. Tegnap is elkaptak két tagot. Ezeket mondta ő:


Ekkor eszembe jutott, hogy két éve a közelben szálltunk meg, a Hale Luana-ban (képek itt - ami medencés, naplementés, vagy házon belül van, az jó eséllyel a Hale Luana-ban készült).
Reménykedtem, hogy a tulaj, Louise (innen a ház neve), biztos emlékszik még ránk. Emlékeztem (kis segítséggel) hogy kell oda eljutni, és épp otthon is volt Louise. Szinte tök esélytelenül megkérdezzük, hogy nem szabad-e véletlen a lenti szoba, és aszonta, hogy igen, 270 dóráért. Visszamentem Norbiékhoz, aztán mondtam neki, hogy annyit biztos nem tudunk fizetni, mert elfogyott a pénzünk, ajánljon valaki mást. (Gondoltam is, hogy miért éri meg neki üresen az alsó apartman) Kérdezte mennyit tudnánk rászánni, mire mondtam, hogy úgy 130-150-et. Erre aszonta OK, 150-ért a miénk a lenti rész :) Emlékezett ránk, és még arra is, hogy otthagytunk 2 éve néhány magyar reklámszatyrot, és hogy egy ismerősének ezzel sok örömet okozott. Meg arra is emlékezett, hogy akkor nem működött a jakuzzi, de most már működik...





Azóta jakuzziztunk éjszaka, ahogy Norbi leírta, még felébresztettük kétszer Louise-t úgy fél 1-kor (hogy nem kapcsol ki a jakuzzi) meg fél 2-kor (túl hangosan beszélgetünk), most meg lassan alszunk. Az apartmanunkon átfúj a szellő -ha úgy akarjuk- mert minden fal nyitható. Azt hiszem, nem lesz gond a keléssel. Az ágyból az üvegfalon keresztül a Sunset Beach-re látunk, a látvány magáért beszél (lásd a fenti linket)
Hétfőn este 9-kor érkezünk haza, szeretett Sztálinvárosunkba. Anci, ha kijössz értünk (ketten leszünk), akkor írj egy sms-t.
Iván, te meg készülj, hogy érkezem haza, dobd ki a 3 hetes kajamaradékokat a kanapé alól! :)

Ha lesz lehetőség, még feltöltötm majd a bálnás képeket, meg a North Shore-os egyéb képeket. Holnap éjszaka csövezni fogunk, nem tudom, hogy lesz-e net a csőben!
Na cső! (ha-ha)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése