2009. február 5., csütörtök

Unalmas dolgok

A többiek elmentek networking event-re ingyen sörér. Nem csoda, hiszen magyarból vannak. Én viszont rájöttem, hogy a még Londonban összeszedett megfázásomra nem a legjobb gyógymód a bacardi + sör + cigizés a mínusz 15 fokban combo. Legalábbis a tegnapi hasonló ilyen este után ma már olyan voltam, mint egy tbc-s. Így inkább visszavonultam az ágyamba a jól megszokott teámmal, plusz az otthonról beraktározott kemény drogokkal (acc200, neocitran és társai).
Viszont ha már ilyen unalmasan telik az estém, akkor unalmas dolgokról fogok írni, nevezetesen a trainingről :)
Akinek semmi köze az accenture-höz, az jobb ha azonnal abbahagyja az olvasást, mivel amellett, hogy unalmas, valószinűleg nem is értené. Akinek van (mármint köze), az valószínűleg megérti, de neki is unalmas, így ők se olvassanak tovább. Persze ekkor felmerül a kérdés, hogy minek írom egyáltalán, dehát mint írtam feljebb, unatkozom. :)
Na szóval. Válság van. Ezt mindenki tudja. Na és ennek milyen jelei vannak itt a Q-Center-ben? Nem, a kaja, és a foglalkoztatott mexikóiak száma nem lett kevesebb. Viszont "érdekes" módon majdnem az összes faculty FSI-os. Milyen érdekes, hogy pont ők kurvára ráérnek oktatósdit játszani :) A másik jel, hogy a párhuzamosan futó Core Analyst School-on összesen 60-an vannak, régen meg nem nagyon volt 150 alatti kurzus... Sőt, általában kettő ment párhuzamosan. Úgy látszik nem csak nálunk fogták vissza az emberek felvételét :)
Egy másik érdekes dolog, ami feltűnt, hogy a itt durván magasabb az átlagéletkor, mint a Core Analyst-on. A CAS ugye tele volt friss diplomás 21-23 éves, tojashéjjal a seggükön levőkkel. Így az ember azt várná, hogy a CCS-en valahol 25-26 körül van a többség. Hát baromira nem, inkább úgy 30 felé.
Valószínűleg ezzel összefügg, hogy alig van olyan ember, aki részt vett a CAS-on. Annyi az experienced hire, mint az állat. Pl. egy csomó országban aki MBA-t végzett, egyből C szintre veszik fel. Még jó, hogy ilyen nálunk nincs, igaz Peti? :)
Nyilván a magasabb életkor, és az iszonyatosan professzionális és befásult konzultánsi hozzáállás miatt az emberek is baromi unalmasak (néhány kivételtől eltekintve). Valószínűleg soha nem volt ilyen mélyen a q-pub forgalma. Nemhiába, válság van, na.

4 megjegyzés:

  1. Ha nekem szólt a Peti, akkor igaz :))

    Ha nem, akkor is...

    VálaszTörlés
  2. norbi, ha kell még neocickány, kérj danitól! bepakoltam neki az egész házipatikát : )

    VálaszTörlés
  3. Még szerencse, hogy nem C-ként veszik fel őket... most lehetnék a főnököd :D
    Ne izgulj, majd hávájon jó meleg lesz, talán a nyaralás végére jobban is leszel!

    VálaszTörlés
  4. Anita: köszi, már tegnap lelejmoltam :)
    Peti: Természetesen annak a Petinek szólt (Kovács), aki van annyira lúzer, hogy van MBA-je.

    VálaszTörlés