2009. január 4., vasárnap

Egy évvel közelebb

Új év köszöntött be, az év, melyben Hawaii-ra megyünk :)
Két teljes munkamentes hét áll mögöttünk. Az elején eldöntöttem, hogy ezt a rengeteg szabadidőt kihasználom, és utánaolvasok, hogy mi merre meddig Hawaii-on. Nyilván rengeteg idő lett volna tervezgetni a programokat, keresni a szállásokat stb., de hát az ilyesmiben tradicionálisan szar vagyok, míg az idő elbaszásában híresen jó. Kezdtem azzal, hogy a Google Deskbar-omra varázsoltam visszaszámlálót (ez rengeteg idő volt ám, mivel nem találtam megfelelőt, így át kellett írni egy letöltöttet), szintén a Google Deskbar-omra kipakoltam minden célváros pillanatnyi időjárását stb. Fontos dolgok ezek. :) A tervezgetés, és információgyűjtés azonban nem nagyon haladt. A visszaszámláló persze folyamatosan csökken, akár a BUX index. Most olyan 26 napnál jár, de még mindig fogalmam sincs, hogy hol, mit, meddig fogunk csinálni, melyik szigeten hány napot leszünk, hova kell autót bérelni, milyen szállásunk lesz, semmi. Remélem Miki és Márk azért már előrébb haladt. :)
A londoni megállásról meg csak azt tudom, hogy esténként minél több kocsmát fogok meglátogatni, minél több kint élő ismerős társaságában, de semmi egyéb. Londoniak, kéretik javaslatokkal bombázni, hogy szombaton egész nap, és vasárnap kora délutánig miapicsát csináljak Londonban?!
Bár ahhoz képest, hogy tavaly a kaliforniai út előtt 3 nappal, még nem tudtam, hogy egyáltalán megyünk-e, korántsem reménytelen a helyzet :)
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy a Costa Rica-i csapat mennyire haladt előre a tervekben... :)

Na de hogy ne csak hülyeségeket írjak, legyen még itt egy kép:


Na ezt a 4207m (!) magas vulkánt úgy hívják, hogy Manua Kea, és a Hawaii Big Island-en található. Annyit sikerült eldöntenem a két hét alatt, hogy ide mindenképpen menni akarok. Amint a képen is látszik, ennek hó van a tetején! Hawaii-on! Itt télen olyan mínusz 1-2 fok van, de végülis 1-2 óra hideget azért szolidaritásból vállalhatunk az otthoniakkal :) Na de ami miatt érdekes, az a már említett több mint 4200m-es magasság, és hogy autóval is megközelíthető a teteje... A hozzám hasonló puhány alakoknak azt hiszem nincs másik esélye, hogy ilyen magasra jusson... És úgy tippelem elég messze el lehet azért fentről látni... :)

3 megjegyzés:

  1. 1. Az elmúlt két hétben nem láttam számítógépet, csak havat, havas sziklákat, és havas erdöket. Freerider, öcsém! :) Tudom, hogy ezzel szörnyű bűnt követtem el SCH, a geekség istene ellen, de hát ez van.
    2. CsBV
    3. A Manua Kea a legmagasabb ugyan, de van két érdekesebb ott egy csokorban:
    - a Mauna Loa a Világ Legnagyobb Vulkánja (térfogatra) - Hol van ilyen Costa Ricán??? ;)
    - az előbbi és a Kilauea is aktív vulkán, azaz abban bízunk, hogy találunk valami faja lávafolyamot, ahol sütögethetjük majd a pecsenyénket (vagy a szandálunkat)

    VálaszTörlés
  2. Cssz bazz, elmégy Hawaii-ra, hogy havat láss??

    VálaszTörlés
  3. De vicces, hogy végül tényleg felmentünk terepjáróval, viszont nem láttunk az orrunkig se a hóvihar miatt!! :)
    Meg hogy a Kilauea lávafolyamát nem láttuk, de egy kitörést azért igen!
    Egy igazi jós vagy Norbi!! :)

    VálaszTörlés