2008. december 26., péntek

Karácsony

Karácsony van. Az emberek felkerekednek, és végtagjaik megfagyásának kockáztatásával felkeresik rokonaikat, ahol két nyakkendő és zokni kicsomagolása között pálinkát (esetleg Unicumot) és bejglit tömnek a pofájukba ezerrel. Ez egyébként felettébb hasznos tevékenység, ugyanis részint a pálinka, részint a bejglinek köszönhetően felszedett plusz zsírréteg miatt hazafele kevésbé fáznak. Nem csoda, hogy a két legnépszerűbb hungarikum. Természetesben a háttérben mindenhol ott van az elmaradhatatlan kellék: a giccses díszekkel és villódzó fényekkel felaggatott fenyőfa, ami igyekszik bizonygatni, hogy igenis egy örökzöld növény is lehet lombhullató.
Na de mit csinálnak hawaii-on karácsonykor? A web kamerák alapján döglenek a parton, és ha nagyon melegük van, akkor bemennek az óceánba hűsölni egyet. A "fenyőfát" a pálmafákkal már inkább nem is hasonlítom össze, nem lenne korrekt. :) Mondjuk bejglit azt nem láttam a képeken, gasztronómiailag még van hova fejlődniük...


1 megjegyzés:

  1. Az időjárásjelentést elnézve, Hawaii-on gyakolatilag mindig azt csinálhatod, amit az átlag hawaii karácsonykor. Vagyis kimégy, csinálsz 1-2 fotót a tengerparton, hazajössz, és a tudatlan távolabbi ismerőseidnek a fenti webcam snapshot kíséretében beadod, hogy Hawaii-on karácsonyoztál. Ennyi.

    VálaszTörlés