2009. január 13., kedd

Interisland flights

Bár Hawaii közismert neve egyszerűen Hawaii, azért földrajzi berkekben Hawaii-szigetekként is ismert. Nem véletlenül, hiszen szigetekből áll. Nyilván ha már odamegyünk, akkor nem is állunk meg az első szigetnél...
Persze mi naívan először azt hittük, hogy majd valami komppal, esetleg ladikkal átmegyünk egyik szigetről a másikra, de kiderült, hogy nem igazán van komp közlekedés a szigetek között. Mondjuk ez nem is csoda, mert például Honolulu és Hilo között 350 km a távolság légvonalban (hajóval nyilván több), így elég gyors ladik kéne, hogy emberi idő alatt átérjen. Evezni mondjuk nem szívesen eveznék ennyit.
Így hát nincs mit tenni, az eddig tervezett 29607 km ill. 39 óra 45 perc repülőutat megtoldjuk még egy kicsivel.

A hétvégén összeült a csapat, és eldöntöttük a high-level scope-ját az utazásnak. Oahu, Maui és Big Island szigetekre esett a választás. Az útiterv tehát a következő:
  • február 6. éjszaka - érkezés Honolulura (Oahu)
  • február 8. este - Honolulu -> Hilo (Big Island)
  • február 10. este - Hilo -> Kahului (Maui)
  • február 13. reggel - Kahului -> Honolulu
  • február 15. reggel - indulás vissza Sztálinvárosba
Így hát nem volt mit tenni, nekiestem repjegyeket foglalni. Hogy ne legyen olyan egyszerű, a három utat három légitársasággal tesszük meg. A nyertesek, akiket megtisztelünk azzal, hogy náluk hagyjuk dollárjainkat:
  • go! (milyen frappáns név :) )
  • Island Air
  • Mokulele Airlines
Ilyen távokra természetesen nem a megszokott Jumbo-val és társaival megyünk, ezek kicsit kisebbek :) A játékosok a következők:

Az 50 fős Bombardier CRJ200:

A 70 fős Embraer E170:

És végül a legpoénabb, a 37 fős DASH 8:

Nem mondom, hogy ezen a légcsavaros kis szaron nagyon nagy biztonságérzetem lesz :)
Mindenesetre a jegyeket lefoglaltam, úgyhogy már nincs visszaút.
Érdekesség egyébként, hogy ezeken a járatokon a beszállókártya nem fix helyre szól, így a sok paraszt turista keményebb versenyt fut az ablak melletti helyekért, mint a nyugdíjas marinénik az egyébként 2 percenként közlekedő, de éppen induló busz után, ami az egy megállóra levő leértékelt parizert árusító közért felé tart.

A foglalás különben nem volt egy egyszerű történet, legalábbis a Mokulele Airlines esetén. Ugyanis sikerült egy olyan komoly online foglalórendszert összehozniuk, aminek a fizetési oldalába összesen két funkciót implementáltak. Az egyik, hogy bármilyen bankkártya adatokat is ad meg az ember, hibaüzenetet ad, hogy rossz adatokat adott meg. A másik, hogy a hibaüzenet ellenére a megadott kártyán zárolja a fizetendő összeget, persze anélkül, hogy adna repjegyet. Úgy érzem el kelne oda néhány tanácsadó :) Ha már ott leszünk lehet el is adunk nekik valami projektet gyorsan...
Mivel én kitartóan próbálkoztam a foglalással, sikerült három különböző kártyán zároltatni a jegy árát, összesen hétszer. Remélem nem vonják le véglegesen, mert akkor ez drága jegy lenne :)
Végül telefonon sikerült lefoglalni a jegyeket (bizám, ma telefonon beszéltem Hawaii-jal :) ), és így kiállították a jegyeket a következő személyeknek:
Zarand Miklos
Kowppamy Mark
Kiws Norbert
:)

6 megjegyzés:

  1. Február 13. (az uccsó Hawaii repülésünk napja) milyen napra is esik? ;)

    VálaszTörlés
  2. Figyu CSS, szerveztem neked szombatra Londoni programot...Ugy tunik, hogy a lakotarsakkal aznap padloszonyegezni fogunk (nem vicc, mar meg is vettuk az anyagot, csak meg varjuk hogy kiszallítsak) es pont jól jon majd a segítség :-)Este aztan elviszlek pubba cserebe. Na?

    VálaszTörlés
  3. Háhh, kedves kiws norbert, ennyi, tervezed itt az utad, és zsu lealáz egyetlen kommentel. Azt hiszem, az angliai kiruccanást meg akarod majd gondolni.
    Hiányolom egyébként azt a fontos információt, hogy mi a fene az a Mokulele (azontúl, h egy légits. neve).

    VálaszTörlés
  4. Na végre megnéztelek én is, örüjjél, növelem a statisztikát. Én is úúúgy várom már, h elmennnnyé Hawaii-ra és éktelen buliorgiákat rendezzek a szobádban :-)))

    VálaszTörlés
  5. nem lesz időd bulizni, ha végig a bányában fogsz dolgozni :)

    VálaszTörlés
  6. Huu, mar csak 8 nap van hatra, beferne meg a seggedbe a zabszem? Tenyleg es mi legyen a fenykepezommel?

    VálaszTörlés